Typičtí uživatelé udíren

Nejste si jistí, jestli jsou udírny Bradley určeny právě Vám? Pak si pozorně prohlédněte následující přehled nejběžnějších uživatelů našich udíren. Typické uživatele můžeme rozdělit na dvě hlavní skupiny:

Přitom jedno nevylučuje druhé. I profesionální výrobci uzenin uvítají možnost vyrobit si pravé domácí uzené potraviny v pohodlí domova.


Profesionální uživatelé

Lidé pracující v různých oborech potravinářského průmyslu či v oblasti gastronomie, kteří se přímo zabývají zpracováním a přípravou potravin, ocení přednosti udíren Bradley. Ty jsou lehké a mobilní, automatické a díky tomu i nenáročné na kontrolu a dohled při provozu. Během uzení se profesionálové mohou věnovat jiné činnosti a přesto budou výsledky uzení vždy perfektní.

Vrchní šéfkuchař

V čele seznamu uživatelů udíren Bradley najdeme bezpochyby šéfkuchaře, jak profesionální ve špičkových hotelech, tak domácí amatérské umělce kulinářského umění. Např. světoznámý šéfkuchař Jamie Oliver byl digitálními udírnami Bradley přímo nadšený. Nejen že jimi vybavil všechny své restaurace, ale dokonce se stal jedním z jejich prodejců v Británii.

Producent vepřového

Jste-li chovatelem vepřů, pak jistě přivítáte možnost vyrábět vlastní uzené klobásky a šunky. Stačí, když si pořídíte udírnu Bradley, a můžete realizovat všechny požitky z chovu prasat.

Řezník

Mezi řezníky se staly velmi populární samostatné generátory kouře. Díky nim totiž mohou produkovat vlastní uzené výrobky na místě nebo ve vlastní udírně. Celá řada řezníků si pro vlastní produkci uzených lahůdek postavila svoji udící místnost, která má většinou půdorys 4 × 3 m, a v ní pomocí generátoru kouře Bradley udí chladným kouřem již připravenou šunku, slaninu a jiné pochoutky.

Nejoblíbenější uzenou potravinou je slanina. Při její výrobě se nejčastěji používá příchuť ořechového dřeva nebo jabloně.

Obchodník s lahůdkami

Udírny Bradly jsou dnes také využívány při uzení méně běžných potravin jako jsou třeba uzené čili-papričky, uzený česnek nebo uzené olivy. Nesmíme zapomenout ani na oblíbený uzený sýr.


Domácí uživatelé

Díky své schopnosti produkovat chladný kouř, neznehodnocený zplodinami vznikajícími při přímém hoření dřeva či přepalováním popela, se udírny Bradley staly skvělým doplňkem, který udělá z každého labužníka skutečného odborníka na přípravu uzených lahůdek.

Vášnivý rybář

Jste-li milovníkem rybaření, pak jistě máte k rybám vztah i jako jejich konzument. Tradiční uzený úhoř, losos či jiná ryba připravená chladným kouřem je nesrovnatelnou lahůdkou oproti rybám, které byly připraveny v horkém kouři. Tak nejsou ryby uzeny, ale spíš pečeny, a to má nežádoucí dopad na výsledný produkt. Takové ryby jsou pak suché a křehké. Ovšem pokud udíte ryby pomocí chladného kouře, pak jejich maso bude šťavnaté a měkoučké. Navíc jej krásně prostoupí vůně přírodního dřeva.

K uzení ryb se nejvíce hodí sladké typy briketek, jako je třešeň nebo javor.

Výrobce domácích klobásek

Mezi nejrozšířenější domácí uzené výrobky bezesporu patří ty pravé domácí klobásky. Chcete-li si je sami připravit, pak uděláte nejlépe, když je vyudíte chladným kouřem. S udírnami Bradley je to rychlé, snadné a hlavně spolehlivé.

Milovník zvěřiny či myslivec

Uzená zvěřina zajisté patří mezi největší delikatesy, které můžeme mít na talíři. A vůbec při tom nezáleží, zda se rozhodnete udit jen ty nejlepší kousky zvěřiny nebo větší kusy masa,

Bažant, koroptev, králík, srnec nebo divočák - škoda každého výstřelu, který následně nebude vyuzen v udírně Bradley. Vždyť co může být chutnějšího než prsíčka ráno zastřeleného a do večera vyuzeného bažanta?

Milovník uzení

Pro příznivce uzení připravil výrobce udíren Bradley celou řadu těch nejlepších receptů, za nimiž stojí silná tradice v uzení masa v Kanadě. Rozhodnete-li se tyto recepty využít, pak Vaši hosté jistě uznají, že nikdy neochutnali nic podobného.

Šestiroštová udírna Bradley Šestiroštová udírna Bradley Šestiroštová udírna Bradley